Gidatxo : 4-10 urteko haurrentzat bikainak diren 15 txoko Pirinioetan (1. alea) - Aphessetche, Caroline; Arrieta, Ihintza (Izpura : Éditions Lilika, 2024)
"Gidatxo", zuen asteburuak, zubiak edo mendiko oporrak antolatzeko gida ezin hobea da, prest-presta, hautatu beharreko helmugarentzat edo ibilaldiarentzat ez tronpatzeko. Gidatxoak, haurrentzat interesgarriak diren gune ezberdinak aipatzen ditu ere: igerilekua, pumptrack, zuhaitz eskalada, festibal kulturalak, baserrien bisitak, kanpalekuak edo jatetxe egokiak. Helmuga bakoitzak haurrentzat ateraldi zehatzak eskaintzen ditu: oinez eta bizikletaz, ahal den heinean ur guneekin bustitzeko edo jostatzeko. Orotara, 52 aterladi dira, zehaztasun guztiekin. 15 txoko: Gorbeia, Arantza, Kanbo, Irati, Aurizberri, Irunberri, Villanúa, Accous, Bachimaña, Arrens-Marsous, Pont d´Espagne, Gèdre, Nocito, Aínsa eta Loudenvielle.
Keywords: Txangoak -- Pirinioak- -- Gidak; Mendi-ibiliak -- Pirinioak- -- Gidak; Pirinioak; Monografiak