Eskolatik abiatuta euskararen erabilera areagotzeko zenbait programa - Euskararen Gizarte Erakundeen Kontseilua (Oñati : Euskararen Gizarte Erakundeen Kontseilua, 2010)
Esku artean duzun lan hau aurretik Euskararen Gizarte Erakundeen Kontseiluak aurkeztutako beste bi lanen - Ikasle euskaldun eleaniztunak sortzen eta Euskararen erabilera areagotzeko estrategiak ikasgelatik abiatuta- jarraipena da, eta haiek osatzera dator, beraz. Eskolatik abiatuta euskararen erabilera areagotzeko zenbait programa lan honetan, izenburuak dioenari jarraiki, euskararen erabilera da areagotu nahi dena. Horretarako, xede hori lortze-bidean lagun diezaguketen zenbait programa aurkeztuko dira. Bestalde, eskola da gure abiapuntua, bertako ikasgela zehazkiago; horixe baita, ikasleak eskolan duen, eta, bide batez, haren gurasoek ere duten harreman-sare hurbilekoena
Sarrera euskaraz, gaztelaniaz eta frantsesez
Keywords: Euskara -- Normalizazioa; Euskara -- Erabilera; Hezkuntza elebiduna -- Euskal Herria; Soziolinguistika; Monografiak; Baliabide digitalak