Bakezale gerlari horiek - Serrano Izko, Bixente (1948-2020) (Iruña : Pamiela, 2004)
Liburu honek aipamen berezia jaso zuen Juan Zelaia Saiakera sariaren hirugarren edizioan, 2003.koan. Epaimahaiaren ustean, «bakearen auziari buruz, ekarpen berritzaileak egiten ditu». Bertzeak bertze, hiru gauza aurkituko ditu irakurleak: gogoeta etiko/politiko bat gerraz eta bakegintzaz; talde armatu batzuen bilakaeraren inguruko ikerketa; eta, gure etxean zentratuz, ETAri buruzko analisi kritiko bat. Lanaren funtsean, egileak bi urte duela Beldurra bera zaldi liburuan azaldu zituen ikuspegi eta filosofiaren hainbat zantzu daude. Nolabait erranik, lan haren bigarren ekarpen bat du irakurleak esku artean, nahiz eta egileak, gaiak horrela eskatzen ziolakoan, bertze estilo diskurtsiboago bat hautatu duen oraingo honetan.
Liburu honek aipamen berezia jaso zuen Juan Zelaia Saiakera sariaren hirugarren edizian, 2003.koan
Keywords: Bakezaletasuna; Saiakerak