Nire aitaren fusila - Saleem, Hiner; Igerabide, Juan Kruz (Irun : Alberdania, 2004)
Hiner Saleem zinegile eta idazle kurduak bere haurtzaroa kontatzen du liburu honetan. Eta bere haurtzaroa kontatzeko beretarren -bere familia hurbilaren eta kurduen- historia kontatu behar digu, Saddam Hussein aginpidera iritsi aurretxoan hasita, harik eta, 17 urte zituela, Iraketik ihes egin behar izan zuen arte. Ihes egin eta gero, zinemagile lanak egin ditu. Vodka Lemon da bere azken film luzea, Veneziako 2003ko zinemaldian San Marco saria jaso duena. Nire aitaren fusila 2004ko otsailean argitaratu zen lehen aldiz, arrakasta handiz, oso denbora laburrean hizkuntza askotarako bidea egin baitu.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Le fusil de mon père
Keywords: Saleem, Hiner; Autobiografiak; Helduentzako Literatura