Antologia - Bandeira, Manuel (1886-1968); Sarrionandia, Joseba (Iruña : Pamiela, 1999)
Testamentuan, aitak nahi bezala arkitektoa ezin izan zuela izan idatzi zuen, eta barkamena eskatzen zuen egindakoagatik: Sou poeta menor, perdoai! Poète míneur, baina, poeta apalaren zentzuan, Manuel Bandeirak bizimoduko gauza sinpleak atzeman eta, handiuste eta harrokeriarik gabe, samurtasunez adierazten zituelako. Beste zentzuan, Manuel Bandeira Brasilgo poeta handienetako bat da. Sarritan izkiriatu zuen hiltzeaz, guziz hiltzeaz: Morrer taô completamente Que urn dia ao lerern o teu norne num papel Preguntem: Que foi?... Morrer mais completamente ainda. Sem deixar sequer esse name. Ez da hainbesteraino hil. Eta here poemak zabaltzen diren artean behintzat ez da guziz hilgor: irakur dezanak ez du haren izena luzaroan ahaztuko.
Pareko testua euskaraz eta portugesez
Keywords: Helduentzako Literatura; Poesia