Hau ez da Baztan - Dueso, Antton (Bilbao : Aizkorri, 2002)
Idazle gazte bat dugu istorio honetako protagonista. Baztan aldera doa, pozik, eta bertan herri dotoreak, paisaia zoragarriak eta jende erakargarria ezagutuko ditu. Kontxesi ederraz maiteminduko da. Haren familia ere ezagutuko du. Apurka-apurka, baina, amets polita amesgaizto bihurtuz joango da. Paradisutik infernura aldatuko dira egoerak. Berak imajinatzen zuen Baztan hura ez da honako Baztan hau bezalakoa. Jendea ere beldurgarria da eta, bat-batean, herritar guztiak protagonistaren kontra jarri direla dirudi. Maitasunetik gorrotora bide laburra dagoela ikusiko da liburu honetan eta, horrekin batera, tokiak idealizatzeak ez duela ezertarako balio ere azalduko digute
Euskaltegiko 6. maila
Batxilergoa, 2. mailako A eredua
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Abenturak; Helduentzako Literatura; Eleberriak