Lamia - Lartategi, Josu; Alonso, Luis (Bilbao : Aizkorri, 1998)
Lamiak euskal pertsonaia mitologikoak dira. Kontakizun honetan lamia gazte baten ibilaldia ezagutuko duzu. Kostaldetik barrualdera joango da, kaio baten laguntzaz, erreka garbiei zerbait oso arraroa gertatzen ari zaielako: urek kolore gorria dute. Zergatik aldatu da uren kolorea? Zer gertatzen zaie errekei? Lamiak misterioa argitu nahi du. Horretarako, ez da bakarrik ibiliko, ez horixe! Lagun berezi-berezi batzuen laguntza izango du. Istorio honetan beste garai batean sartukozara, garai zaharra, antzinakoa, eta pertsonaia mitologikoak ezagutuko dituzu: Tartalo, Galtzagorri, Ipotxak, Herensugeak...
DBH, 1. mailako A eredua
Euskaltegiko 2. maila
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Lamiak; Euskal mitologia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak