Tren eroa metroan / Josu Lartategi - Lartategi, Josu (Hegan (Aizkorri), 1998)
Ez dakigu noiz gauden, gaur egunean ala etorkizunean, baina badakigu non gabiltzan: Bilbon. Bilbo hau, ordea, oso hiri iluna da, grisa eta tristea, batez ere dirurik ez baduzu eta etxea ordaindu behar baduzu. Hori gertatzen zaio Martin Iriberri ikertzaile pribatuari, baina gaur zortea izan du Metroko zuzendariak lan bat eskaini diolako: tren ero bat harrapatzea. Istorio honetan nobela beltzetako giroan murgildu eta Bilbo ilun batean zehar ibiliko zara kalez-kale, tabernaz-taberna, galtzaileen eta irabazleen mundu batean. Tren ero eta bidaiari eroagoekin batera, gure ikertzailearekin metroko tuneletan galduko zara.