Ainhoa eta marrazoa - Lartategi, Josu (Bilbao : Aizkorri, 2005)
Ainhoa txikia da. Kostaldeko herrixka polit batean bizi da. Haren begien aurrean itsasoa izaten da beti. Urak, olatuak eta arrantzaleen txalupak ere hortxe izaten dira. Bat-batean, ordea, elementu berri bat agertu da itsasoan. Herrixkaren ondoko kaian biztanle berria dago. Eta biztanle handi eta erraldoi hori Ainhoaren laguna da. Eleberritxo honen pertsonaia nagusiak Ainhoa neskatoa eta marrazoa izango dira. Itsasoko biztanle erraldoia lagun izango du Ainhoak. Gurasoak harriturik egongo dira. Herritarrak ere bai. Marrazo ehiztariek, batez ere Darko Morante izeneko gizon ilunak, ez dute begi onez ikusiko harremana. Nola amaituko ote da neskatoaren eta marrazoaren artekoa?
DBH, 2. mailako A eredua
Euskaltegiko 2. urratsa (HABEren 1. maila A)
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Marrazoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak