Deabruaren ipuinak / Josu Lartategi - Lartategi, Josu (Hegan (Aizkorri), 1999)
Munduan barrena debruari buruzko istorio ugari dago. Ipuin horiek herrien kulturetan sartuta daude eta era guztietakoak dira. Deabrua gaiztoa dela esan digute beti, istorio hauetan berriz, deabrua gixajoa, sinpatikoa, zuzena, zirikatzailea... mota askotakoa izango da. Liburu honetan bidaia egingo duzu Europan zehar. Ipuiak biltzen dituen idazle baten eskutik, honako herrialdeetako ipuin herrikoiak ezagutuko dituzu: Frantzia, Italia, Alemania, Hungaria, Norvegia eta Dinamarkakoak. Amaieran, gainera, kontalariak ustekabe galanta emango dizu. Baina horren berri izateko, hobe duzu liburua zabaldu eta irakurtzen hasi...