Ikaslearen esku-gramatika / Pello Salaburu Etxeberria - Salaburu, Pello (Mensajero, 1996)
Liburu hau pentsaturik dago euskararen gramatika ikasteko, baina euskaraz ikasteko, euskaraz zuzenean irakurrik. Beraz, euskara eta gramatika, bi gauzak ikasteko idatzi du Pello Salaburuk sei aldiz argitaratu den gramatika hau. Hortaz, kontsulta liburua duzu, gramatika punturen bati buruzko kontsultak egin edo argitasunak aurkitu nahi dituzunean erabiltzeko modukoa. Liburu hau euskara ikasten ari direnentzat prestatua dago, ikasleek zuzenean euskaraz irakur dezaten zailtasunik gabe, aukeratu den euskara ondo ulertzen baita. Baditu ohar bereziak irakasleentzat ere, letra diferentean ematen direnak. Egileak berak zuzenean eman dituen eskoletan eta ikasleek egin dizkioten galderetan oinarriturik dago liburua. Euskaltzaindiaren azken erabakiak biltzen ditu.