Zuhaitz gaineko txabola - Cross, Gillian; Gillenea Mujika, Idoia; Howard, Paul (Madrid : Alfaguara ; Leioa : Zubia, 1996)
Jon eta Xanti oso pozik daude,aita lorategiko zuhaitzaren gainean txabola bat egiten ari zaielako. Baina, txabola egiten hasi orduko, bat-batean aitak atzerrira joan behar du lan egitera. Jon haserre bizian jarriko da. Orduan, aitak promes bat egingo die: hilero txabolarako zerbait bidaliko die fardeletan. Aitaren opari horiekin haurrek hamaikatxo jolas asmatuko dituzte zuhaitz gaineko txabolan.
8 urtetik aurrera (gorria)
The tree house
Keywords: Guraso eta seme-alaben arteko harremana; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak