Zuhaitz gaineko txabola / [testua] Gillian Cross ; itzulpena, Idoia Gillenea ; irudiak, Paul Howard - Cross, Gillian (Haur-literatura (Alfaguara-Zubia), 1996)
Jon eta Xanti oso pozik daude,aita lorategiko zuhaitzaren gainean txabola bat egiten ari zaielako. Baina, txabola egiten hasi orduko, bat-batean aitak atzerrira joan behar du lan egitera. Jon haserre bizian jarriko da. Orduan, aitak promes bat egingo die: hilero txabolarako zerbait bidaliko die fardeletan. Aitaren opari horiekin haurrek hamaikatxo jolas asmatuko dituzte zuhaitz gaineko txabolan.