Lurreraino heltzen ez zen jirafa / [testua] Jesús Ballaz ; [ilustrazioak] Jesús Gabán ; [itzultzailea, Karmele Urrutia] - Ballaz Zabalza, Jesús (Sagar magikoa, 1990)
Herri hartan jirafak zeuden. Eta ez zeuden zoo batetan giltzaturik polito egiteko, ezta safari fotografikoak egiten dituztenentzako diana gisa aritzeko ere, ezta euliak buztanarekin uxatzeko ere. Jirafak sabanan pozik egiten zuten korrika eta zuhaitz erraldoi haietako ostoak jatera joaten ziren. Albinek jirafa hurbiletik ikusi zuen aldian ipotxa zela iruditu zitzaion. Haurra bere alboan jarri zen berarekin neurtzeko. Behatz puntetan eta eskuak altxaturik, ez zitzaion belaunera ere heltzen...