Marginalia - Sarrionandia, Joseba (Donostia : Elkar, 1988)
Marginalia deritzan honetan 1987an idatzitako saio laburrak biltzen dira, Ni ez naiz hemengoa egunkarian 84ekoak bezala. Hemen ere literatura, poesia eta arteari buruzko oharrak eta gogoetak izkiriatzen ditu. Bada alderik ordea: batetik zabalagoa da ukitutako gaien zerrenda, boterea, iraultza, lengoaia, zapalketa eta horrelakoei helduz; bestetik egilearen pentsakera osatuago, sendoago ageri zaigu, eta hau heldutasun seinale gisa ulertu behar dugu
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura