Marinel zaharraren balada = The rime of the ancient mariner / Samuel Taylor Coleridge ; Joseba Sarrionandiaren edizioa ; marrazkiak, Gustave Doré - Coleridge, Samuel Taylor (1772-1834) (Bilargi Alimara (Pamiela), 1995)
Lehendabizi Ekuatoreruntz nabegatu ondoren, itsasuntzia ekaitzek Hego Polo aldeko Eskualdera eraman zuten. Marinel Zaharrak han, gupidarik gabe eta abegitasun legeak apurtuz, Itsas Hegaztia hil zuen eta, ondorioz, zigor ugari eta gogorrek oldartu zuten. Eta nola bait bere Sorterrira itzuli zen.