Harrizko herri hau / Gabriel Aresti - Aresti, Gabriel (1933-1975) (Kriselu (Lur), 1970)
Gabriel Aresti bizi zelarik, bere liburuekin argitaratutako azken liburua izan zen "Harrizko Herri Hau". Gerora prestatu zituen Arestik liburu honetako lehen hamalau poemen gaztelaniarako itzulpenak, oraingo argitaraldi honetan txertatu ditugunak. Euskarazko bertso guztietarako, Arestiren jatorrizko eskuizkribua erabili izan dugu edizio honetan. Ikus daitekeenez, aurreko liburutik zentsurak kendutako zenbait poema txertatu zituen Arestik honetan. "Harrizko Herri Hau" honekin ixten du, beraz, Harriaren zikloa deitua: sinbologia zuzen eta ulerkorrez osatutako poesia, baina apur bat sakonduz gero, sinbolo-trama sustraitu eta dentso baten ezaugarriak agertzen dituena.