Farorantz / Virginia Woolf ; Núria Martí Constansen egokitzapena [irakurketa errazera] ; [irakurketa erraza formaturako zuzenketak, Elisabet Serra ; itzulpena, Ander Hidalgo ; ilustratzailea, Dani Soms] - Woolf, Virginia (1882-1941) (Agora (La Mar de Fácil), 2024)
"Ágora" La Mar de Fácil-en klasikoen bilduma berria da. Han-hemengo klasikoak formatu ulerterraz batera egokituak, horrela irakurle guztiek autore handien obrez goza dezaten. Ramsay familiak, lagun batzuekin batera, uda igarotzen du Skye uharteko etxean, Eskozian. Guztiek hain maite duten Ramsay andreak bere bizitzaz eta familiakideenaz hausnartzen du. Pozik dago seme-alabez eta lagunez inguratuta dagoelako. Baina urteak igarotzen dira, eta uhartera itzultzea erabakitzen dutenean, dena aldatu da. "Farorantz" maitasune, adiskidetasunaz, ilusioaz, bizitzaz, heriotzaz... hitz egiten duen eleberria da. Giza harremanak inoiz perfektuak ez direla erakusten du.