(Min)bizi - Labaka Mayoz, Ane; Goiriena Pérez, Sira; Guinea Lasurtegui, Elena; Iñurri Minbiziaren Aurkako Elkartea ([Ortuella] : Zorrotz Liburuak, 2025)
Liburu hau bularreko minbizidun emakume "Elena" batetik hasten da, gaitz bereko beste kontakizun batzuekin jarraituz... Liburuan bere gogoetak bildu ditu Elenak, edo Elenitak, elkartean esaten dioten bezala. Jaio zen egunetik beretik ditu kontatzeko moduko istoriotxoak, eta haietatik abiatuta, minbizia eta minbizia izan osteko bizipen eta hausnarketak jaso ditu liburu berrian. Iñurri ugari izan ditu inguruan liburua osatzeko istoriotxo berriak biltzeko. Lagun ugariren artean sortutako lana izan dela azpimarratu du Elenitak, hamarkada erdi baino gehiago duen Lasarteko iñurriak. [jatorria: Noaua]
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Minbizia -- Alderdi psikologikoak; Helduentzako Literatura