Ibaia bizileku / [testua eta marrazkiak, Ferruccio Cucchiarini ; itzulpena, Jone Miren Esnal] - Cucchiarini, Ferruccio (Bizileku (Ttarttalo), 2008)
Begiratu ibai eder eta garbi honi, begiratu bertako arrain, landare, intsektu eta hegaztiei. Oso egokia da liburu hau natura maite duten guztientzat eta haren sekretuak ezagutu nahi dituztenentzat. Ibaia uraren bidea da. Ibaia eta bere ingurua bizilekua ere bada animalia eta landareentzat. Haltzak, makalak, kanaberak, amuarrainak, ahateak, igarabak, burruntziak... Bizia dario ibaiari eta bere inguruari. Zabal ezazu liburua eta begiratu ongi urezko ispilu ibiltariari. Ikusi eta ikasi. Eta gero zoaz ibai garbi baten ondora, eseri, begiratu eta entzun adi-adi.