Blackwater bat : uholdea - Mcdowell, Michael (1950-1999); Wyssenbach Ibarra, Usoa ([Donostia] Alai, 2025)
Blackwater ibaiko ur uher eta hotzek gainezka egin dute Perdidon; Alabama hegoaldeko herri txiki batean. Han, caskeytarrek, herriko lur-jabe aberatsek, uholdeak eragindako triskantzari aurre egin behar diote, buru dituztela Mary-Love, matriarka boteretsua, eta Oscar, hari emana bizi den semea. Familia bere egoera oneratzen eta aberastasunak babesten ahalegintzen da, baina halako batean, ezustean, Elinor Dammert izeneko emakume bat agertzen da. Emakume gaztea da, ederra, baina hitz gutxikoa eta misteriotsua, eta helburu bakarra dauka: Caskey familian sartzea, kosta ahala kosta.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du.
Blackwatter I: The Flood
Keywords: Helduentzako Literatura