Carmilla - Le Fanu, Joseph Sheridan (1814-1873); Berasategi, Maialen; EIZIE ([S.l.] : Erein ; Igela, 2025)
"Carmilla", Sheridan Le Fanuren maisulan gotikoa, literaturako lehenengo banpiro-istorioetako bat da. Baso sakon baten erdian kokatutako gaztelu bakartian kokatua dago, eta nobelak Laurari jarraitzen dio, neska gazte bat Carmilla misteriotsuarekin harreman misteriotsu eta aztoragarri batean nahastuko dena. Bi gazteen arteko harremana sakondu ahala, Laurak bere osasunaren gainbehera eta gertakari ilun eta kezkagarriak nabarituko ditu. Amets beldurgarri eta sekretu ilunen artean, istorioak egiaren agerpen ikaragarrirantz eramango du irakurlea. Beldurrezko kontakizun soil bat baino gehiago, banpiroen mitoaren bilakaera markatu duen lana da Carmilla, Bram Stokerren Draculari aurrea hartuz eta bere garaiko mugei desafio eginez bere azpi-testu sentsualarekin eta obsesioaren eta identitatearen esplorazioarekin. Irakurlea harrapatzen duen atmosfera trinko eta zapaltzailea eraikitzen du Le Fanu-k, klasiko hau literatura gotikoa maite dutenentzat ezinbesteko irakurketa bihurtuz.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren dirulaguntza jaso du
Carmilla
Keywords: Helduentzako Literatura