Evelyn Hugoren zazpi senarrak / Taylor Jenkins Reid ; itzulpena, Ibai Sarasua - Reid, Taylor Jenkins (Narratiba (Erein), 2025)
Evelyn Hugok, bere edertasun liluragarriarekin eta ausardia hautsezinarekin Hollywood urrezko urteetan konkistatu zuen zinemako izar mitikoak, isiltasuna haustea erabaki du. 79 urterekin, fokuetatik urrun, Monique Grant kazetari ezezaguna aukeratu du bere egia kontatzeko. Inork ez daki zergatik aukeratu duen, baina Evelynek sekretu guztiak argitu nahi ditu: ospea lortzeko igoera azkarra, zazpi ezkontzak, bere bizitza markatu zuten erabakiak eta hainbat hamarkadatan ezkutatu zuen maitasun handia. Anbizio, desio, galera eta erresilientzia istorio bat zabaltzen da bere hitzen bitartez. Taylor Jenkins Reidek nobela liluragarri eta humano bat eraiki du, ospearen distira gainditzen duena, ausarkeria zigortzen duen mundu batean emakume izateak zer esan nahi duen esploratzeko. Protagonista karismatiko, kontraesankor eta ahaztezin bat da Evelyn Hugo, eta eleberria erretratu ausart bat identitateari, erabakien prezioari eta kontatzea aukeratzen ditugun egiei buruzkoa. Istorio honek harrapatu egingo zaitu, hunkitu eta arrastoa utziko dizu.