Luis Lizarraga kapitaina 1473-1521 : Nafarroako askatasunaren indarra Sakanan - Larraza Lakunza, Juan Luis; Nabarralde Fundazioa (Iruñea : Nabarralde, 2025)
Nafar askatasunaren aldeko borroketan parte hartu zuen, 1512an hasi zen konkistari jarraitu zizkioten urteteetan, eta nafar erresistentziaren ordezkari nagusia izan zen Sakanan. Kontakizunean zehar, bere bizitza pertsonala eta militarreko hainbat pasadizo azaltzen dira, beti ere modu fikzionatuan, Nafarroako Errege Artxiboan jasotako berri urriak oinarritzat hartuta.
Bibliografia: [397] or.
Keywords: Helduentzako Literatura