Artikulu bilduma - Bähr, Gerhard (1900-1945); Arana, Aitor (Legazpi : : Hots, 1986)
Alemaniatik etorritako sena-emazte batzuren bigarren semea dugun Gerhard Bahr euskalariaren artikulu bilduma eskeintzen dizu Hotsek liburu honetan. Gerhard Bahr 1900go maiartzaren 6an jaio zen Udanan (Legazpi) eta hamabi urterekin Alemaniara ikastera joan aurretik bertan bizi izan zen. Batxilergoa egin eta gero bi urte eman zituen Euskal Herrian. 1945eko apirilaren 27an hil zen Munduko Bigarren Gerratearen azken egunetan Berlinen. Liburu honetan biltzen diren artikulua RIEVen, EUSKERAN, EUSKAL ESNALEAn etabarrean argitaratutakoak dira.
Keywords: Euskara -- Etimologia; Monografiak