Denboraren gurpilean - Euskaltzaindia, Ahozko Euskararen Thesaurusa; Abaroa, Aritz; Arejita, Adolfo; Boveda Garai, Xabier; Goitia Bilbao, Zuriñe; Urrutia, Markel; Urrutia, Andres; Euskaltzaindia ([Bilbo] : Euskaltzaindia, 2024)
Euskaltzaindiak, Denboraren gurpilean izenburu duen liburu honekin liburu-sorta berri bati hasiera eman dio, hain zuzen, Berba-mintzoak bildumari. Bilduma etnografikoa da Berba-mintzoak, eta Euskararen Herri Hizkeren Atlasa obran jasotako lekukotasun oparoak ditu oinarri. Estreinako liburu honetan, denboraren antolaketari eta egutegiari lotutako kontzeptuak landu dira; kontzeptu edo eduki horiek izendatzeko hitz zein forma askotarikoak azaltzeaz gain, irakurleek euskararen eremu barruko hainbat kultura-, bizimodu- eta ohitura-adierazpen aurkituko dituzte.
Bibliografia: 287.-297. or.
Informazio gehigarria irakurtzeko QR kodeak ditu
Keywords: Euskara -- Aldaerak; Euskal Herria- -- Ohitura eta usadioak; Monografiak