Denboraren gurpilean / Euskaltzaindia, Ahozko Euskararen Thesaurusa (AET) [Adolfo Arejita, zuzendaritza eta idazketa ; Aritz Abaroa, EHHAko mintzatestuen hautaketa, sailkapena eta lehen idazketa ; Xabier Boveda, idatzien begiralea ; Zuriñe Goitia, koordinazioa ; ilustrazioak, Markel Urrutia ; aurkezpena, Andres Urrutia] - Abaroa, Aritz; Arejita, Adolfo; Boveda Garai, Xabier; Goitia Bilbao, Zuriñe; Urrutia, Markel; Urrutia, Andres (Berba-Mintzoak (Euskaltzaindia), 2024)
Euskaltzaindiak, Denboraren gurpilean izenburu duen liburu honekin liburu-sorta berri bati hasiera eman dio, hain zuzen, Berba-mintzoak bildumari. Bilduma etnografikoa da Berba-mintzoak, eta Euskararen Herri Hizkeren Atlasa obran jasotako lekukotasun oparoak ditu oinarri. Estreinako liburu honetan, denboraren antolaketari eta egutegiari lotutako kontzeptuak landu dira; kontzeptu edo eduki horiek izendatzeko hitz zein forma askotarikoak azaltzeaz gain, irakurleek euskararen eremu barruko hainbat kultura-, bizimodu- eta ohitura-adierazpen aurkituko dituzte.