Iragan atergabea / Julen Belamuno - Belamuno, Julen (Literatura (Elkar), 2025)
Herriko kintoen artean bizirik segitzen duten azken bi lagunen artean sortzen den lehia sorra semearen zaintza kendu zioten emakume toxikomanoak biloba topatu zuenekoa bainuetxeko ustezko baretasunean pizturiko gorroto gorria kondesa baten jauregiko jardinean bizi den anakoretak inguruan biltzen duen jendetza... Istorio errealista bezain misteriozkoak bildu ditu Belamunok ipuin liburu honetan, bitxiak baina sinesgarriak, hurbilak eta aldi berean harrigarriak, estilista bikainenek bakarrik dezaketen idazkera batez onduak: dotore eta patxadatsu, noiz zirtolari noiz hausnartzaile, zehatz bezain iradokitzaile beti.