Txalo pin txalo : irakaslearen liburua [1] - Oihartzabal, Lontxo; Garmendia, Mari Karmen; Lertxundi, Anjel; Kortadi, Edorta; Miren Argiñe; Urbieta, Imanol (1934-2016); Lizundia, Julen (Donostia : Erein, 1980)
Hemen eskaintzen den liburuxka hau, Eskolaurrean haur erdaldunak euskaldundu asmoz jo eta ke lanean ari den irakasleari lagungarri dakion osatutako lantxo bat baino ez da. Gehiago mugatuz: Eskolaurreko hiru urteko haur erdaldunen irakasleari eskaintzen zaio. Asmoak beste hauek bait dira: honen atzetik beste lau liburuxka osatzea, haurrek euskara oinarriz menpera dezaten bitartean eman behar diren pausoak adieraziz edo.
Keywords: Euskara -- Ikasketa eta irakaskuntza; Haur-kantak -- Euskal Herria; Monografiak