Txalo pin txalo : irakaslearen liburua [1] / [pedagogi zuzendaritza, Lontxo Oiharzabal ; hizkuntza zuzendaritza, Mari Karmen Garmendia ; literatur zuzendaritza, Anjel Lertxundi ; arte zuzendaritza, Edorta Kortadi eta Miren Argiñe ; marrazkiak, Miren Argiñe ; musika eta ritmoa, Imanol Urbieta ; zuzendaritza eta koordinaketa, Julen Lizundia] - Oihartzabal, Lontxo; Garmendia, Mari Karmen; Lertxundi, Anjel; Kortadi, Edorta; Miren Argiñe; Urbieta, Imanol (1934-2016); Lizundia, Julen (Euskara jolasez (Erein), 1980)
Hemen eskaintzen den liburuxka hau, Eskolaurrean haur erdaldunak euskaldundu asmoz jo eta ke lanean ari den irakasleari lagungarri dakion osatutako lantxo bat baino ez da. Gehiago mugatuz: Eskolaurreko hiru urteko haur erdaldunen irakasleari eskaintzen zaio. Asmoak beste hauek bait dira: honen atzetik beste lau liburuxka osatzea, haurrek euskara oinarriz menpera dezaten bitartean eman behar diren pausoak adieraziz edo.