Dorian Grayren erretratua / Oscar Wilde ; egokitzailea eta itzultzailea, Aitor Arana - Arana, Aitor (Liburutegi gotikoa (Erroteta), 2025)
"Dorian Grayren erretratua" idazlana Oscar Wildek Arthur Conan Doylerekin izandako elkarrizketa batean sortu omen zen. Bertan, Dorian gazteak Lord Henry filosofo lotsagabearekin hitz egitean, edertasuna eta gaztetasuna jabetzatik preziatuenak direla sinetsiko du. Kezkaturik, jainko ezezagun bati erregutu eta, horrela, betiko gazte mantentzea lortuko du. Ez da jabetuko, ordea, egiazko maitasuna beti eskura duela, Basil Hallward margolariak bihotzez maite baitu. Dorianek, deabruzko sorgin-gurpilean sartuta, denetariko bekatuak egingo ditu, eta zahartuko dena eta haren bekatuak islatuko dituena bere erretratua izango da.