Itsaso gazian - García, Nieves; Gibert, Marina; Egidazu Arrube, Amaia (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2024)
Testu errimaduna duen kartoizko liburu berria itsasoa eta bertako animaliak ezagutzeko. Gauak eta ametsek elkarrekin abenturak bizitzeko aukera paregabea eskaintzen diete nagusi eta txikiei. Oraingo honetan, bidaia zirraragarri bat itsasoan barrena. Olagarroak, mihi-arrainak, atunak edo sardinak izango dira gure gaueko jolaskideak, ilargiarekin batera. Nieves Garcíak, tradizio poetikoan aditu handiak, sortu dituen bertso erritmiko eta soinudunek, Lorca, Guillén, Alberti edo Miguel Hernandez poeta entzutetsuen oihartzuna dakarkigute. Gainera, baliabide bikaina dira irakurketa-ibilbidearen hastapenetan aurreirakurleei hitzarekin jolastearen plazera transmititzeko. Marina Giberten irudi bizi eta koloretsuek biribiltzen dute bi urtetik aurrerako umeei bideratutako proposamen eder hau.
2 urtetik aurrera (urdina)
Lan honek Eusko Jaurlaritzaren dirulaguntza izan du, Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak egiten duen Argitalpenetarako Laguntzak deialdiaren bidez emana
Por la mar salada
Letra larria
Keywords: Errimak; Itsasoko fauna; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak