Itsaso gazian / [testua] Nieves García ; [irudiak] Marina Gibert ; [itzulpena, Amaia Egidazu] - García, Nieves (Pamiela ;, 2024)
Testu errimaduna duen kartoizko liburu berria itsasoa eta bertako animaliak ezagutzeko. Gauak eta ametsek elkarrekin abenturak bizitzeko aukera paregabea eskaintzen diete nagusi eta txikiei. Oraingo honetan, bidaia zirraragarri bat itsasoan barrena. Olagarroak, mihi-arrainak, atunak edo sardinak izango dira gure gaueko jolaskideak, ilargiarekin batera. Nieves Garcíak, tradizio poetikoan aditu handiak, sortu dituen bertso erritmiko eta soinudunek, Lorca, Guillén, Alberti edo Miguel Hernandez poeta entzutetsuen oihartzuna dakarkigute. Gainera, baliabide bikaina dira irakurketa-ibilbidearen hastapenetan aurreirakurleei hitzarekin jolastearen plazera transmititzeko. Marina Giberten irudi bizi eta koloretsuek biribiltzen dute bi urtetik aurrerako umeei bideratutako proposamen eder hau.