Josetxo / José Manuel Etxeita ; [aurkezlana, Aitor Etxebarria ; moldakuntza eta hiztegitxoa, Adolfo Arejita] - Etxeita, Jose Manuel (1842-1915) (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 1982)
Itsasertz giroko abentura-elaberri bat da: amodio baten neke-pozak, itsas-ekatxaldiak, itsaslapurrak, euskal baserriko eta Ameriketako bizimoduak ikusten dira Josetxo protagonistearen bizitza bizkor eta eragintsuan zehar.