Euskal izarra beti pizturik / Joseba Aurkenerena Barandiaran - Aurkenerena Barandiaran, Joseba (Dakit, 2025)
Euskaldunok bizirik jarraitzen dugulako, gure kultura biziarazten jarraitzen dugu, gure ekitaldiak, gure ekimenak, gure jaiak, gure erritoak, gure ekintzak antolatzen eta geroari begira bidea egiten. Gaur oraindik ez duguna, bihar ukanen dugu. Gure selekzioak munduan barna ibiliko dira ikurrinaren gerizpean, eta euskal izar ederra ezagutua izanen da munduko nazio ororen artean. Eta egun handi hori iritsi bitartean, euskaldunok jarraitu beharra daukagu euskaldun izaten, euskaraz bizitzen, eta gure kultura lantzen eta aberasten. Liburu honetan, horrelako pasadizoak aurkitutko dituzu, gure historiarekin, gure nortasunarekin eta gure kulturarekin loturiko kapituluak, izan bagarelako, eta gainera, oztopo eta zangalatraba guztien gainetik, biharko egunean ere izanen garelako. Euskal izar ederra dugu horren lekuko eta iragarle.