Eibarko hika poltsikuan - Badihardugu Euskara Elkartea (Eibar); Sagarzazu, Mirari; Eibar. Udala ([Eibar] : Eibarko Udala, 2024)
"Eibarko hika poltsikuan" liburuxkak Eibarko hika ikasteko oinarrizko informazioa eta aditz-taulak batzen ditu. Eibarren egunerokoa izan da hika egitea XX. amaierara arte, baina azken belaunaldietan desagertzen joan da eta gaur egun gutxi dira hika egiten dutenak herriko kale eta baserrietan. Liburuxka honen helburua hika berreskuratzen laguntzea da: hika ikasteko erreminta erabilgarri bat eskaintzea. Mugikorrerako "Appa hi!" aplikazioa ere atera genuen, baina papereko euskarria ere beharrezko ikusten genuen, hikaren inguruko informazio orokorra eta adizki nagusiak eskura edukitzeko.
Laguntzailea: Eibarko Udala
Keywords: Euskara -- Aditza; Euskara -- Erabilera -- Eibar; Euskalkiak -- Eibar; Monografiak; Baliabide digitalak