Txulufrina eta arrosa - Larrañaga Alberdi, Jabier; Euskal Herriko Ikastolen Elkartea; Labayru Ikastegia ([Donostia] : Ikastolen Elkartea ; Elkarlanean ; Labayru, 1999)
"Urte-sasoiak" Euskal herrietan gorderik daukagun tradizioaren altxorra ekarri eta plazaratzea da Ikastolen Elkarteak eta Labayru Ikastegiak elkarlanean bultzatu eta moldatu duten bilduma hau. "Txulufrina eta arrosa" izeneko hirugarren agerraldi honetan, uda sasoiko errito, ohitura eta kantuak azaltzen dira, tokian tokian jasotako irudi eta lekukotasunekin: maiatz-erreginak, Doniane, San Pedro, trikiti-koplak eta ezkontzarekin lotutakoak besteak beste. Bilduma honetan, kaleratu diren aleekin eta ondoren, hurrenez hurren, agertuko direnekin, urteko ziklo tradizioanalaren erakustaldi oso bat eratuko da "Urte-sasoiak" izenburupean. Liburuskarekin batera, eta honen osagarri, bideo bat eta doinu-euskarrian Alex Sarduik moldaturiko lana agertu dira.
Keywords: Kantak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Uda; Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak