Txulufrina eta arrosa / [koordinazioa, bilketa eta idazketa, Nerea Arregi, Asier Astigarraga, Akaitze Kamiruaga eta Mikel Mendizabal ; ahozko artxiboaren azterketa, Itsaso Arrieta, Gorka Zarate ; ikerketa musikala eta transkribapenak, Alberto Lauzirika eta Jon Etxeandia] - Arregi, Nerea; Astigarraga, Asier; Kamiruaga, Akaitze; Mendizabal, Mikel; Arrieta, Itxaso; Zarate, Gorka; Lauzirika, Alberto; Etxeandia, Jon (Urte sasoiak (Labayru Ikastegia, Ikastolen Elkartea), 1999)
Euskak herrietan gorderik daukagun tradizioaren altxorra gure egunetara ekarri eta plazaratzea da Ikastolen Elkarteak eta Labayru Ikastegiak elkarlanean bultzatu eta moldatu duten bilduma hau. "Txulufrina eta arrosa" izeneko hirugarren agerraldi honetan, uda sasoiko errito, ohitura eta kantuak azaltzen dira, tokian tokian jasotako irudi eta lekukotasunekin: maiatz-erreginak, Doniane, San Pedro, trikiti-koplak eta ezkontzarekin lotutakoak besteak beste. Bilduma honetan kaleratu diren aleekin eta ondoren, hurrenez hurren, agertuko direnekin, urteko ziklo tradizionalaren erakustaldi oso bat eratuko da "Urte-sasoiak" izenburupean. Liburuska honekin batera, eta honen osagarri, bideto bat eta doinu-euskarrian Alex Sarduik moldaturiko lana agertu dira.