Txillardegi (eta Monzon) Bergaran / Koteto - Koteto (Komiki Films, 2025)
Berriz ere Txillardegi protagonista hartuta, 2023 urtean Udalbiltzak antolatutako Geuretik sortuak ekimenaren baitan Bergaran egonaldia egin zuen eta Koteren gidoi eta marrazkiz osatutako istorio bat "Hona bostekoa" komiki bilduman jaso zen. 2025 urtean istorio hori grapa-formatuan argitaratu zuen bere kabuz "Txillardegi (eta Monzon) Bergaran izenburupean". Jose Luis Alvarez Enparantza "Txillardegi" XX. mendeko euskal pertsonaiarik ezagunenetakoa izan zen. Idazlea, pianojolea, intelektuala eta Euskal Herriaren askatasunaren aldeko borrokalari amorrua, komiki txiki honen bitartez bere nortasuna eta izaera islatzen da. Kote Camachoren ("Koteto") marrazkien eskutik Txillardegiren ahalegin nekaezinak ezagutuko ditugu. Ez dugu ahaztu behar Txillardegik ETA erakundearen sortzailetariko bat zela eta berak gaur egungo denok hitz egiten dugun Euskara Batua asmatu zuela. Garai horietako laburpena da komiki hau.