Hazi Hezi 12 : gure haurdunaldiaren jabe (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Bakoitza bere erabakien jabe -Labur-labur: -Proposamenak: -Gai nagusia: Gure haurdunaldiaren jabe -Elkarrizketa: Alfredo Hoyuelos (NUPeko irakaslea): "Hezitzaileak eskolara ez luke irakastera joan behar, ikastera baizik" -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia : "Erditzean gorputzak berak eskatzen du mugimendua eta posizio askea". Itsaso Ugartemendia eta Alazne Apalantza (fisioterapeutak) -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Pedagogia aktiboa jaiotzatik. Montse Fabres (hezitzailea) -Astez aste, urtez urte: urte gozoak. Isildutako emozioa, galdutako mezua. Nerea Mendizabal (psikopedagogoa) -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Bertsoa aitzakia bilakatzen denean -Etxekoak mintzo: Gurasoak mintzo: "isiltasunaren legeak" baldintzatutako erditzeak -Eztabaidagai: Hizkuntzen irakaskuntza: txikitatik hasteak merezi al du? Eta komeni al da? -Jolasak: Jaime Altuna (Gipuzkoako Urtxintxa) -Hala bazan, ez bazan...: Irudimena elikagai. Gotzon Barandiaran Arteaga (idazlea) -Sormenaz: Mariasun Landa idazleari elkarrizketa : "Nire umetasunetik idazten dut, ludikoa, fantasiosoa, eta poetikoa den alderdi horretatik" -Iritzia: Harkaitz Zubiri (idazlea eta soziologoa)
Keywords: Hoyuelos, Alfredo; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Elkarrizketak; Baliabide digitalak