Maria eta aterkia - Landa, Mariasun; Zabaleta, Jon (Donostia ; Baiona : Elkar, 1988)
Hiru dira liburu honetako protagonista nagusiak: kirtenik gabeko aterki beltz handi bat, Maria neskatila argia eta Braulio naufrago alai eta jatorra. Maitasunezko eta aldi berean abenturazko istorio polit bat osatu du egileak hiru pertsonaia hauekin.
6 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Hezkidetza; Abenturak; Adiskidetasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak