Hazi Hezi 7 : eskola eta familia (Lasarte-Oria : Xangorin, 2013)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Korronteak eta kontzientzia -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Eskola eta familia -Elkarrizketa: Myrtha Chokler (psikomotrizista argentinarra): "Teoriak eta estatistikak ahantzi eta aurrean dugun haur horrek zer behar duen behatu behar dugu" -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia : erditzearen jabe. -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Pixoihala aldatzearen artea -Astez aste, urtez urte: urte gozoak. Kirolean ere hezi egiten da. Alazne Arrizabalaga (dietista eta prestatzailea) -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Pantailak begiratzen ikasi, gero pantailekin ikasteko. Joxi Imaz (EHUko irakaslea) -Etxekoak mintzo: Aita taldea : "Nola sostengatuko dut nik inor, neu ez banago ondo?" -Etxekoak mintzo: Emaginak mintzo. Andreen konfiantzazko figura bilakatu dira emaginak. -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Iñaki Garitaonaindia "Gari" musikariari elkarrizketa : "Gure kultura epe laburrean putzura joan ez dadin, hezkuntzan egin behar da bidea" -Eztabaidagai: Opariak, nolakoak eta zertarako?
Keywords: Chokler, Myrtha Hebe; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Elkarrizketak; Baliabide digitalak