Usaindu : lurrinak, esentziak, hatsak eta kiratsak - Páramo Pino, Berta; López-Mascaraque, Laura; Vándor, Miguel; Lete itzulpenak; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra; Euskampus Fundazioa; Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Barcelona : Zahorí Books ; [Madrid] : CSIC, 2024)
Egunean 23.000 bat aldiz arnasten duzu. Egiten duzun bakoitzean, nahi edo ez, usaina hartzen duzu. Inguratzen zaituen airea molekulaz josita dago, baina ezin dituzu begi hutsez ikusi. Arnasgora bakoitzean, zeruan ikusten dituzun izar adina molekula sartzen dira zure barruan. Usaimenak, gainerako zentzumenek bezalaxe, gure inguruaren informazioa ematen digu. Bizitako oroitzapenak gogora ekarri edo erantzun emozionalak ere sortu ditzake.
Euskal Herriko Unibertsitateko Kultura Zientifikoko Katedraren eta Euskampus Fundazioaren laguntzarekin argitaratua
Oler. Aromas, esencias, hedores y pestilencias
Keywords: Usaimena -- Haur eta gazteentzako liburuak; Zientzia-dibulgazioa; Erreferentzia-materialak