Errepresioaren aurpegiak Gerra Zibilean eta gerraondoan Euskadin (1936-1965) = Las caras de la represión en la Guerra Civil y en la postguerra en Euskadi (1936-1965) - Gómez Calvo, Javier; Barroso, Pedro; Zubiaga, Erik; Berriochoa Azcarate, Pedro; Bermúdez, Ángela; Sáez de la Fuente Aldama, Izaskun; Bilbao, Marije; Mallona, Agurtzane; Muniozguren Ortiz, Sara; Deustuko Unibertsitatea. Etika Aplikatuko Zentroa (Madrid : Catarata, 2023)
Gerra Zibilaren garaian eta ondoren, errepresio mota desberdinak egon ziren, aurkari ideologiko eta politikoak desagerrarazteko, botere politiko eta ekonomikoaren baliabide guztiak kontrolatzeko eta herritarren balio eta sinesmenak homogeneizatzeko. Horiek guztiak izugarriak eta bidegabeak izan ziren biktimen ikuspegitik, eta, gainera, herrialdearen garapen demokratikoa geldiarazi zuten. Funtsezkoa da jasandako sufrimendu bidegabe horren eta haren ondorio politiko eta sozialen memoria kritikoa egitea, baita hura sostengatu eta legitimatu zuten logikak argitzea ere.
Atarian: Deusto, Centro de Ética Aplicada = Etika Aplikatuko Zentroa
Bibliografia: 59.-61. or.
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin, testu bera behekoz gain gaztelaniaz.
Keywords: Errepresio politikoa -- Euskadi -- XX. m; Espainia -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra) -- Ankerkeriak; Euskadi -- Historia -- XX. m; Monografiak