Hazi Hezi 11 : mila koloretako familiak (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Pluralean hobeto -Labur-labur: -Proposamenak: -Gai nagusia: Mila koloretako familiak : hain ezberdin hain berdin -Elkarrizketa: Mari Luz Esteban (EHUko Gizarte Antropologiako irakaslea): "Emakumeak oso kontrolatuak gaude orokorrean, eta amatasunari dagokionean ere bai" -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia : "erdimina beste minekiko desberdina da: mina areagotzea hobera doanaren seinale da". Carmen Ferro (emagina) -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Negarra, haurraren lehen erreminta. Alexander Barandiaran (Huheziko irakaslea) -Astez aste, urtez urte: urte gozoak. Heriotzean ere haurrak partaide. Patxi Izagirre (psikoklinikoa) -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Kontsumitzen ikasteko ereduen premian. Lourdes Muela (Ortzadar enpresako kidea, gizarte berrikuntzaren eta iraunkortasunaren arloa) -Etxekoak mintzo: Gaixotasun arraroak. Ziurgabetasuna bizikide -Eztabaidagai: Kontziliazioa II: "Emakumeei euren nortasunaren parte balitz bezala eskatzen zaie zaintzaz arduratzea". Raquel Royo Prieto (soziologoa) -Jolasak: Odei Sagardia (Gipuzkoako Urtxintxa) -Hala bazan, ez bazan...: Herri kantagintzaren sustrukutik. Gotzon Barandiaran Arteaga (idazlea) -Sormenaz: Aiora Zulaika, Joxe Mari Agirretxe, Mertxe Rodriguez pailazoei elkarrizketa : "Guk, mundua aldatu nahi baitugu, ahulenekin egingo dugu iraultza, eskutik heldurta" -Iritzia: Zihara Enbeita (kazetaria)
Keywords: Esteban, Mari Luz; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Familia ereduak; Elkarrizketak; Baliabide digitalak