Hazi Hezi 10 : demokrazia etxetik hasten da : errespetuzko harremanak familian (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Haurtzaroan inbertitu behar da. -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Demokrazia etxetik hasten da : errespetuzko harremanak familian -Elkarrizketa: Xabier Tapia (Psiologo klinikoa, ALTXA Haur eta Nerabeen Osasunaren Sustapenerako elkartea): "Umea ume izateko eskubidea aldarrikatu behar dugu" -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia. Hormonei lanean utziz gero... -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak: "Handia naiz, ez dut behar pixoihala" -Astez aste, urtez urte: urte gozoak. Material errealekin jolasean -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Gatazkak arazo-iturri izan ez daitezen -Etxekoak mintzo: Gurasoak mintzo. Ezin gorputzari jarraitu -Etxekoak mintzo: Aisialdiko hezitzaileak mintzo. Hezkuntza ez-formala, bizitzarako eskola -Eztabaidagai: Kontziliazioa. Gaur egungo laguntza-sistemak asetzen al ditu familien premiak? -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Manu Muniategiandikoetxea artistari egindako elkarrizketa : "Oso jarrera osasuntsua da sormena, indar handia ematen dizu" -Iritzia: Estitxu Fernandez (sexologoa eta komunikatzailea)
Keywords: Tapia, Xabier; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Elkarrizketak; Baliabide digitalak