Hazi Hezi 9 : ohitura osasungarriak : osasuntsu hazi (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Alvaro, Lili, Harkaitz, Ahmed, Hodeia, Aratz... eta haur aske gehiago -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Ohitura osasungarriak : osasuntsu hazi -Elkarrizketa: Amelia Barquin (Huheziko Kultura arteko hezkuntza irakaslea): "Laborategiko baldintzak beharko genituzke gure semeak eta alabak berdin hezteko" -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia. Erdimina arintzeko, bainuontzia -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Ekin, sentitu, pentsatu -Astez aste, urtez urte: urte gozoak. Oporretan, askatasuna -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa : "Nola lagundu matematiketan, logaritmoak zer diren ez badakit?". Joxe Amiama (EHUko irakaslea) -Etxekoak mintzo: Gurasoak mintzo : "Gure haurrek ez dituzte guk adinako aurreiritziak; egoera normaltasunez bizi dute haiek". -Etxekoak mintzo: Andreak mintzo. Amatasunaz esaten ez dena. -Eztabaidagai: Izenak izana dakar? -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Maialen Fauthoux eta Arantxa Hirigoyen-i (AMA-2 taldeko kideak) egindako elkarrizketa : "Amatu gara, baina ez da deus bukatu; beste zerbait hasi da" -Iritzia: Xabier Etxaniz Rojo (idazlea)
Keywords: Barquin, Amelia; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Amatasuna; Elkarrizketak; Baliabide digitalak