Hazi Hezi 8 : heziketa berdea (Lasarte-Oria : Xangorin, 2014)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Natur inguruneen aukerak vs. helduon beldurrak eta mugak -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Heziketa berdea : naturarekin harremanean -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia : Erditzea historian zehar. Idoia Goikoetxea (antropologoa) -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak : "Esperantza ematen dute ipuinek". Itziar Zubizarreta (Galtzagorri elkarteko kidea) -Astez aste, urtez urte: urte gozoak. Erlaxatzeko tarte bat. Marina Pintos (yoga irakaslea) -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa : "Zer egingo dut nire bizitzarekin". Xabier Tolosa (orientatzailea) -Elkarrizketa: Monica Blas (Euskadiko Emaginen Elkarteko lehendakaria): "Ingurune erosoago eta egokiago batean erditzeko aukera eman ehar zaio emakumeari" -Etxekoak mintzo: Gurasoak mintzo :"Familia beharrean dagoen haur asko bizi da gure etxe aldamenean" -Eztabaidagai: Zigorra baliagarria al da? Nerea Mendizabal (psikopedagogoa) -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Igor Elortza bertsolariari elkarrizketa : "Umeek nahiago dute parte-hartzaile izan, hartzaile soil izatea baino" -Iritzia: Idurre Eskisabel (kazetaria)
Keywords: Blas, Monica; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Erditzea; Elkarrizketak; Baliabide digitalak