Hazi Hezi 6 : aitatasuna (Lasarte-Oria : Xangorin, 2013)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Gurasotasun- eta haziera-ereduaz askatasunez erabakitzeko aukera izan dezagun -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Aitatasuna -Elkarrizketa: Elixabete Imaz (Antropologiako irakaslea): "Emakumeari ukatu egiten zaio bera amatasunarekiko autonomia" -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia. Bada erdibide bat. Elisa Fernandez (emagina) -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Ume-eramailea, kontaktu-emaile -Astez aste, urtez urte: urte gozoak. Ez dadin telebista izan sexu-hezitzailea. Aitziber Estonba (sexologoa) -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Artea, norbere burua hobeto ulertzeko. Alicia Aristi (Bigarren Hezkuntza Arte Plastikoko irakaslea) -Etxekoak mintzo: Sexu bereko gurasodun familiak: "Aita eta ama bakarrik aipatzen dituzten ereduek ez dute balio" -Etxekoak mintzo: Gurasoak mintzo. Familiaren puzzlera pieza berri bat iristen denean. -Eztabaidagai: Kirola, ondo pasatzeko ala onena izateko? -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Uxue Alberdi idazle eta bertsolariari elkarrizketa : "Amok lehen pertsonan abesteak amatasunak ertz bat baino gehiago dituela erakutsi du"
Keywords: Imaz, Elixabete; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Aitatasuna; Amatasuna; Elkarrizketak; Baliabide digitalak