Hazi Hezi 5 : jolasa oso kontu serioa da (Lasarte-Oria : Xangorin, 2013)
Hik hasi egitasmoaren erraietan ernatu da "Hazi Hezi". Haziera eta heziketa gaiak lantzen ditu "Hazi Hezi" aldizkariak 2012az geroztik eta urtean lau zenbaki argitaratzen dira, urtaro bakoitzean bana. Euskaraz, hazieraz eta heziketaz aritzen den tresna fidagarria da, kontrastatua, profesional onen galbahetik pasatako informazioa duena, gurasoek eta hezitzaileek itsasargi bat izan dezaten, helduleku bat, tribu bat. Haurtzaroaren errespetutik eta zaintzaren ikuspegi feministatik abiatuta lantzen dira gaiak; epairik, juzkurik, dogmarik, zamarik eta errurik gabe.
-Editoriala: Haurtzaroa zaintzea bizitza osasuntsu baten abiapuntua da -Labur-labur: -Kontsulta: -Gai nagusia: Jolasa oso kontu serioa da -Astez aste, urtez urte: Haurdunaldia : ukituz sentitu eta sentiarazi -Astez aste, urtez urte: Lehen urteak. Zaintza-uneen garrantziaz -Astez aste, urte gozoak. Euskara, emozio positiboen hizkuntza (Iñaki Eizmendi, euskararen erabilera sustatzeko estrategietan aditua) -Astez aste, urtez urte: Nerabezaroa. Lagunak ez dira arazo; ez edukitzea, bai. Elena Aycart eta Ainhoa Martin (hezitzaileak) -Elkarrizketa: Carmen Maganto (EHUko irakaslea eta Psikologian doktorea): "prebentzio onena, haurra zaintzaren bidez transmititzen diren emozio positiboez betetzea da" -Etxekoak mintzo: Dolu perinatala : "Espiral beltzetik atera daiteke, ondo egotea posible da" -Etxekoak mintzo: Edoskitze taldea : "Bularra eman nahi duenak esperientzia on bat izan dezan biltzen gara" -Eztabaidagai: Etxean heztea : abantailak eta desabantailak -Jolasak: Xabier Zabala (musikaria) -Sormenaz: Asier Mendizabal artistari elkarrizketa : "Heziketa bisuala bizitzarako oinarrizko erremintza bat da"
Keywords: Maganto, Carmen; Eskola alorreko aldizkaria; Sexu-heziketa; Haurdunaldia; Elkarrizketak; Baliabide digitalak